Vanliga frågor

Dela

Är det verkligen så billigt att handla glasögon på nätet?

Ja, det är det. Vi på glasögonpånätet.com har i alla fall inte lyckas hitta en optiker som säljer kompletta glasögon med bågar och glas för bara 400 – 500 kronor styck.

Behöver jag skicka ett glasögonrecept till nätoptikern?

Nej, de flesta glasögonbutiker på nätet kräver inte det, men du behöver såklart veta dina värden när du beställer glasögon på nätet. Oftast klickar du bara för de värden som du har i en rullgardinsmeny på nätoptikerns hemsida.

Hur skaffar jag ett glasögonrecept?

Om du tidigare har köpt glasögon hos en optiker begär du bara ut ditt recept. Optikern är nämligen enligt lag skyldig att lämna ut glasögonrecept även om man inte köper sina glasögon hos den berörda optikern längre. Men du bör göra en ny synundersökning då och då (kanske varje eller vartannat år) men om du tycker att du ser perfekt behöver man egentligen inte göra det så ofta.

Erbjuder nätoptikerna synundersökningar?

Ja, en del nätoptiker gör det. De brukar erbjuda synundersökningar på flera orter i Sverige och det brukar vara riktigt billigt trots att det är legitimerade optiker som utför synundersökningen.

Hur hittar jag ett par glasögon som passar?

En del glasögonbutiker på nätet har en tjänst där du kan ladda upp en bild på dig själv och sedan testa olika glasögonbågar virtuellt. Om du ändå inte skulle tycka att glasögonen du har valt ut passar dig när du provar dem hemma kan du skicka tillbaka dem. Hos andra nätoptiker kan du välja ut ett antal bågar som skickas hem till dig helt gratis så att du kan prova dem i lugn och ro innan du bestämmer dig för vilka glasögon du ska välja.

Vilka glas ska jag välja?

Du ska såklart använda de glas som optikern rekommenderade vid din senaste synundersökning, till exempel enkelslipade glas, rumsprogressiva glas och bifokala glas. Men du kan själv välja om du vill ha fotokromatiska glas eller antireflexbehandlade glas. Det behöver ingen optiker avgöra.