Välja färg på bågarna

Dela

När du ska välja ut rätt form på bågarna bör du anpassa dem efter din ansiktsform men när du ska välja färg på bågarna är det din hår- och ögonfärg som har betydelse. Glasögonpånätet.com ska nu visa dig vilken färg du bör välja med tanke på hårfärg och ögonfärg, men tänk på att smaken är som baken och att det är väldigt individuellt vilken färg som passar.

Glasögon efter hårfärg

  • Blont hår. Ljusa lätta bågar som ger en varm ton åt ditt ansikte funkar utmärkt. Svarta bågar och mörka nyanser bör du undvika såvida du inte vill att glasögonen ska ta över ditt utseende. Rosa eller orangea bågar passar sällan bra om du har en rödlätt hud.
  • Ljusbrunt/mellanblont hår funkar också bra med varma färger och brons. Undvik mörka bågar och ljus metall.
  • Kastanjebrunt och rött hår. Välj varma toner i brunt, rödbrunt, guld eller koppar. Grönt och brunt funkar extra bra om du har blå ögon. Kalla nyanser bör du undvika såvida du inte vill att glasögonen ska sticka ut ordentligt.
  • Mörkbrunt hår. Om du har en olivfärgad eller lite brun asiatisk hudton brukar silver- och guldfärgade bågar funkar utmärkt medan pastellfärger och svarta bågar bör undvikas.
  • Svart hår. Svart hår och en mörkare hudfärg funkar bra ihop med metalbågar och vita/varmvita bågar.

Glasögon efter ögonfärg

Det är mycket individuellt vilken färg på glasögonbågarna man bör välja med tanke på ögonfärgen. På vissa personer passar det bra att förstärka sin ögonfärg genom att till exempel välja en svagt grön båge om man har gröna ögon. På andra personer kan det passa bättre med en kontrast som också lyfter fram ögonfärgen.