Tillbehör

Dela

Glasögonfodral

Ett glasögonfodral är naturligtvis ett måste för alla glasögonbärare. Fodralet skyddar dina glasögon mot stötar, repor och smuts när du inte använder dem. Förvisso följer alltid ett glasögonfodral med när du köper dina glasögon på nätet och det är fullt funktionsdugligt men kanske inte alltid är det snyggaste fodralet på marknaden. Det finns en massa snygga, hårda fodral som har en bättre försegling än det du får med glasögonen men även mjuka fodral som ser ut som en liten påse. De mjuka fodralen passar perfekt om du är försiktig med var du lägger dem. Om du är slarvig av dig eller ska ha med dina glasögon i väskan på resan rekommenderar vi ett hårt fodral.

Rengöringsprodukter

  • Putsduk är naturligtvis ett måsteköp om du inte gillar att gå med skitiga och kladdiga glasögon. Vanliga handdukar och trasor är sällan lika bra på att rengöra glasögonen lika effektivt som en putsduk, framförallt om det handlar om fettfläckar, och dessutom kan de repa dina glas.
  • Rengöringsspray. Om du är extra petig med skicket på dina glas är en rengöringsspray ett utmärkt tillbehör. Tillsammans med en putsduk kan den avlägsna de svåraste fläckar från dina glas.

Glasögonsnoddar

Om du inte vill riskera att dina glasögon ramlar av ska du skaffa en glasögonsnodd som du fäster i glasögonbågarna och sedan för bakom nacken. Det finns även trendiga sportsnoddar med schyssta färger som passar utmärkt när du tränar och snoddar som flyter på ytan om du skulle tappa glasögonen när du simmar.

Clip-on

Om du alltid använder glasögon och vill skydda dina ögon i solen bör du skaffa ett Clip-on som du fäster utanpå glasen, de har samma egenskaper som vanliga solglasögon. Om du inte gillar Clip-ons bör du skaffa ett par fotokromatiska glasögon som blir mörka när du befinner dig utomhus i starkt ljus.