Terminalglasögon

Dela

Terminalglasögon kallas också med ett annat ord för bildskärmsglasögon. Dessa glasögon kan behövas när dina vanliga glasögon inte passar för att arbeta med framför en skärm. Terminalglasögons slipning göra att du ser både skärmen bra på nära håll men även att du kan se andra saker tydligt i din miljö. Ögonen byter nämligen riktning flera tusen gånger om dagen. Terminalglasögon låter dig se allt detta.

Hade du haft läsglasögon som många tror är ett bra alternativ hade du behövt ta av dig dem varje gång du tittar bort från skärmen, vilket du skulle slippa med terminalglasögon. De flesta som använder sig av bildskärmsglasögon är över 40. Detta på grund av att ögonen elasticitet blir sämre med ålder och därav har de flesta som närmat sig ålder yrkesglasögon.

Så använder du dina terminalglasögon

Det finns vissa tips för att du ska få ut det maximala av dina terminalglasögon. Du bör inte ha din skärm på längre avstånd än mellan 60 -80 cm ifrån dig. Belysningen är viktigt att den är riktad rätt på arbetsplatsen så du inte får några reflexer i skärmen. Det är även viktigt att sitta med sidan till fönstret, helst ett par meter in i rummet för att solens reflexer inte ska störa dig. Det kan vara till din fördel att ha höj- och sänkbart bord för att kunna anpassa det efter din syn på bästa sätt.