Nya glas i gammal båge

Dela

Om dina glasögonbågar är i fint skick och du är riktigt fäst vid dem behöver du inte köpa ett par helt nya glasögon bara för att det är dags att byta glas, t ex för att glasen är repiga eller för att du måste byta styrka. Nej, du kan faktiskt behålla din gamla båge och sätta nya glas i dem även när du beställer på nätet, det är inte dyrt alls. Att sätta nya glas i gammal båge behöver inte kosta mer än 400 – 500 kr. Är du dock i behov av en ny glasögonbåge så kan du läsa mer om vad du bör tänka på för att framhäva de ansiktsdrag du önskar på Allt om linsers sida om glasögon på nätet.

Så får du nya glas i dina gamla bågar

  1. Vänd dig till en nätoptiker som har denna fina service.
  2. Beställ hem ett glasögonkontroll-kit (kostar under hundralappen). Det innehåller en kartong, en frankerad svarspostlapp, ordersedel, informationsfolder och en markeringspenna.
  3. Markera dina pupillers position på dina gamla glas med markeringspennan. I informationsfoldern står det hur du gör detta korrekt.
  4. I ordersedeln fyller du i dina önskade tillval som t ex progressiva glas, bifokala glas, fotokromatiska glas, färgade glas, antireflexbehandlade glas, högindexglas och så vidare.
  5. Lägg ner ordersedeln, glasögonen och glasögonreceptet i kartongen och sätt på den frankerade svarspostlappen. Skicka sedan iväg paketet.
  6. Nätoptikerns sliperi tittar på dina glasögonbågar och gör en bedömning om det går att sätta nya glas i dem eller inte, men det brukar nästan alltid fungera. Om så inte skulle vara fallet blir du kontaktad av nätoptikern så ni kan komma fram till en lösning.
  7. De nya glasen slipas och sätts i de gamla bågarna, det brukar ta från någon enstaka dag upp till 10 dagar tills det är gjort.
  8. Dina gamla bågar med de nya glasen skickas hem till dig per post och sedan är det bara att sätta på dig dina kära gamla bågar igen. Ordningen är återställd.