Glasögonbågar

Dela

Vilken glasögonbåge man väljer när man ska köpa glasögon på nätet är naturligtvis en smaksak. Det finns ändå vissa tumregler för vilken form glasögonbågarna bör ha beroende på ansiktsform, tumregler som är utformade av professionella stylister.

Glasögonbågar efter ansiktsform

  • Avlångt ansikte. Om du har ett smalt och avlångt ansikte bör du undvika får små glasögonbågar som gör att ditt ansikte ser ännu smalare ut. Istället bör du välja en glasögonbåge som är lite större, gärna fyrkantiga bågar. De lite större bågarna gör att ditt ansikte ser mindre smalt ut.
  • Ovalt ansikte. Det är vanligt att man har en oval ansiktsform vilket är bra eftersom de flesta glasögonbågar passar till ovala ansikten. Det är helt enkelt bara att prova sig fram, men tänk på att det oftast blir snyggast om du bär ett par glasögon som är något bredare än den bredaste delen av ditt ansikte.
  • Runt ansikte. Runda glasögon eller för stora glasögon gör att ansiktet ser ännu rundare ut. Om du har ett runt ansikte bör du hellre använda ett par smala rektangulära glasögonbågar, det drar uppmärksamheten till dina ögon och gör att ditt ansikte ser smalare ut.
  • Fyrkantigt ansikte. Om du har ett fyrkantigt ansikte med väl markerad käklinje och kindben (som många filmstjärnor och modeller har) bör du välja ett par ovala glasögon för annars blir ansiktet lite väl kantigt. Lite mindre ovala glasögonbågar passar utmärkt.

Naturligtvis är inte dessa smakråd hugna i sten, men är en bra utgångspunkt när du ska välja glasögonbågar. Det tycker i alla fall vi på glasögonpånätet.com.